Često postavljana pitanja

Trebam li imati međunarodnu vozačku dozvolu kako bi iznajmio vozilo?

Važeća vozačka dozvola potrebna je za preuzimanje vozila. Vozačka dozvola mora biti napisana latiničnim znakovima (europska i/ili međunarodna vozačka dozvola ili prijevod)

Kako ću znati da je moja rezervacija potvrđena?

Nakon što potvrdite rezervaciju, dobit ćete info e-mail na čekanju. Provjerit ćemo dostupnost vozila i na temelju toga poslati ćemo Vam e-mail s pojedinostima o potvrdi ili otkazu vaše rezervacije. Imajte na umu da se e-mail može isporučiti u Vašu mapu bezvrijedne/neželjene pošte. Ako niste primili e-mail od nas, prvo provjerite te mape.

Kako mogu napraviti rezervaciju vozila?

Napraviti rezervaciju vozila vrlo je jednostavno. Postoji nekoliko načina za to:

  • Online: Posjetite našu glavnu internet stranicu main page i koristite upute za rezervaciju. Provedite potrebne korake i uskoro će vaša rezervacija biti poslana na Vašu e-mail adresu (Max. 12 sati)
  • Telefon: Nazovite naš rezervacijski centar (+385) 99 342 3001. Radno vrijeme 08.00-22.00 sedam dana u tjednu. Naše ljubazno osoblje ima sposobnost i iskustvo kako bi Vam osiguralo najbolju cijenu.

Što ako moram otkazati rezervaciju?

Obavijestite nas što je prije moguće ukoliko želite otkazati ili promijeniti rezervaciju. Trenutnu rezervaciju možete promijeniti ili poništiti u bilo kojem trenutku prije najma. Nema troškova za ponovnu rezervaciju i otkazivanja.

Odlučio sam platiti po dolasku. Kako mogu platiti?

Uvijek možete rezervirati i platiti po dolasku. Plaćanja na lokaciji mogu se izvršiti bilo gotovinom ili bilo kojom glavnom kreditnom karticom (poput VISA, MASTERCARD i AMEX). Nositelj kreditne kartice mora biti prisutan za potpis.

Trebam li imati kreditnu karticu za najam vozila?

Ne, ne morate imati kreditnu karticu ako odlučite platiti najam vozila po dolasku. Imajte na umu da ako ne posjedujete kreditnu karticu, morat ćete kupiti PREMIUM osiguranje i platiti Naknadu za neposjedovanje kreditnu karticu koja iznosi 40 €(opcija Bez kreditne kartice)

Što nije uključeno u Vaše cijene ili Posebne ponude?

Gorivo nije uključeno u najam (klijent plaća gorivo). Uz to, sve prometne prekršaje i parkirne kazne plaća klijent (ovlašteni vozač).

Koliko moram imati godina kako bi iznajmio auto?

Ovlašteni vozač mora imati 22 godine (ako je vozač u dobi od 18 do 21 godine plaća Naknadu za mladog vozača u iznosu od 10 € po danu s najviše 87,50 € za ukupno vrijeme najma i mora obavezno kupiti PREMIUM osiguranje).
Ovlašteni vozač mora imati vozačku dozvolu najmanje 2 godine bez ikakvih značajnijih ograničenja, ukoliko to nema primjenjivati će se Naknada za mladog vozača + PREMIUM osiguranje.

Koje korake moram poduzeti u slučaju automobilske nesreće?

U slučaju nesreće, oštećenja, krađe, gubitka vozila, te sličnih okolnosti vozač je dužan:

  • Odmah prijaviti takav incident policiji.
  • Prijaviti incident predstavniku Avax rent a car-a (telefon ili e-mail).
  • Zabilježiti sve sudionike u incidentu.

Koliko vozača može voziti iznajmljeno vozilo?

U naše ponude i cijene uključena je jedna osoba kao glavni vozač, te jedan dodatni vozač. Postoji mogućnost dodavanja drugih osoba kao trećeg vozača ili četvrtog vozača, a ta se opcija dodatno naplaćuje samo 2 € po danu.

Kako ću prepoznati osobu koja će me čekati kako bi mi iznajmila vozilo?

Naši djelatnici će vas pričekati na mjestu susreta te će u rukama držati natpis s vašim imenom, kao i ime naše tvrtke. Kada ga prepoznate, možete krenuti prema njemu.

Što trebam učiniti ako dođem na lokaciju sastanka prije dogovorenog vremena ili ako vaš djelatnik kasni?

Morat ćete pričekati na lokaciji sve dok naš djelatnik ne dođe po Vas ili se možete obratiti našem uredu za dodatne upute.

Ako mi kasni let hoće li me vaš zaposlenik čekati za isporuku vozila?

Naravno, naš zaposlenik će vas čekati. Svi naši djelatnici uvijek su obaviješteni o dolascima, kao i o promjenama koje mogu nastati, te čekaju vaš dolazak kako bi vam mogli dostaviti vozilo. Imajte na umu da će se posebna Naknada za dostavu vozila izvan radnog vremena primijeniti ako stignete iza radnog vremena.

Što se traži od mene kod preuzimanja vozila?

Kod preuzimanja svog vozila, morat ćete:

  • Pokazati važeću vozačku dozvolu na latiničnom pismu.
  • Pokažite važeću putovnicu ili osobnu iskaznicu.
  • Potpisati ugovor o najmu kako bi prihvatili standardne uvjete najma i osiguranja.

Mogu li preuzeti vozilo ako sam zaboravio svoju vozačku dozvolu?

Vozačka dozvola je obvezna isprava kod iznajmljivanja vozila i ne možete iznajmiti vozilo bez valjane vozačke dozvole.

Može li depozit za franšizu biti smanjen na nulu?

Da, ako odaberete opciju PREMIUM osiguranja, sigurnosni depozit za franšizu bit će smanjen na nulu. Imajte na umu, čak i ako uzmemo Premium osiguranje, predautorizirat ćemo sigurnosni depozit za: Parkirne kazne i Prometne prekršaje u visini od 120 €. To će vam automatski biti vraćeno ako tijekom razdoblja najma vozila ne bude parkirnih kazni ili prometnih prekršaja.

Ima li ograničenja u kilometrima kod najma vozila?

Sve naše cijene uključuju neograničene kilometre, što znači da možete voziti koliko god želite.

Može li se napraviti izmjena rezervacije nakon potvrde rezervacije?

Možete rezervirati vozilo bez plaćanja unaprijed, plaćanje će se tražiti samo pri preuzimanju vozila. Uživajte u maksimalnoj mobilnosti i fleksibilnosti. Promijenite ili poništite trenutnu rezervaciju u bilo kojem trenutku prije najma. Nema troškova za ponovnu rezervaciju i otkazivanja.

Ima li kakvih dodatnih naknada?

Nema nikakvih skrivenih naknada i troškova, sve su cijene navedene na internetskoj stranici, a sve se informacije šalju na Vaš e-mail. Transparentnost je za nas ključna vrijednost. Želimo da otputujete na svoje odredište s najvećim spokojem, bez brige o iznenađenjima ili neočekivanim događajima.

Mogu li dobiti povrat novca ako bih ranije vratio iznajmljeno vozilo?

Nažalost, ne možemo Vam nadoknaditi dio iznosa koji ne iskoristite.

Kako se računa cijena najma vozila?

Cijene se temelje na 24-satnom danu najma, počevši od trenutka kada ste preuzeli vozilo.

Mogu li iznajmiti vozilo za Vožnju u jednom smjeru?

Sva vozila dostupna su za najam odnosno Vožnju u jednom smjeru, pod uvjetom da je takav dogovor napravljen na početku najma i potvrđen ugovorom o najmu.

Mogu li Prethodno kupiti gorivo i vratiti prazan spremnik?

Avax rent a car nastoji pružiti transparentnu on-line uslugu s prijateljskim rezervacijskim sustavom na našoj internet stranici. Jedna od najčešće spomenutih tema naših klijenata je opcija goriva. Možete se odlučiti želite li unaprijed platiti gorivo i preuzeti vozilo s punim spremnikom ili sami napuniti spremik goriva kod preuzimanja vozila, a ovdje vam savjetujemo kako to učiniti. Na zadnjem koraku procesa rezervacije možete odabrati opciju Prethodno kupiti gorivo i vratiti prazan spremnik, što znaći da ćemo vam iznajmiti vozilo s punim spremnikom goriva i možete vratiti vozilo sa što manje goriva, jer nema nikakvog povrata sredstava za neiskorišteno gorivo. Ova je opcija praktična ako je vaš najam dulji i ako nećete imati vremena za odlazak na benzinsku crpku kako biste napunili gorivo prije povratka vozila iznajmljivaču. Ako odaberete ovu opciju, plaćate gorivo kod preuzimanja vozila. Kao što je spomenuto na početku, to je dobar izbor kod duljeg najma vozila ili barem kada unaprijed znate da ćete vozilo puno koristiti. To je omiljena opcija naših klijenata, jer plaćate samo gorivo koje zapravo iskoristite.

Mogu li iznajmiti auto izvan redovnog radnog vremena?

Da, ta će Vas usluga koštati 35 € za preuzimanje ili povratak vozila izvan redovnog radnog vremena. Ako trebate preuzimanje i vraćanje automobila izvan radnog vremena to će Vas stajati 35 € + 35 €.

Koliko je minimalno razdoblje najma vozila?

Minimalno razdoblje najma vozila je jedan (1) dan. Kašnjenje od jednog sata pri povratu vozila ne naplaćuju se dokle god je naša tvrtka obaviještena o tome. Sljedeća 3 sata kašnjenja naplaćuju se 10 € po satu. Za prekoračenje od 4 sata naplaćuje se najam cijelog jednog dana.

Koliko goriva ću dobiti kod najma vozila?

Iznajmljivač mora vratiti vozilo s istom razinom goriva koju je dobio prilikom isporuke. Vozila koja se isporučuju tijekom noći (izvan radnog vremena) biti će napunjena s najmanje polovicom spremnika goriva. Ovo će biti dovoljno za vožnju bilo gdje po Hrvatskoj. Uz to, naš predstavnik će Vam rado pokazati put do najbliže benzinske postaje.

Što ako izgubim ključ vozila?

Osigurat ćemo Vam novi ključ, cijena isporuke novog ključa je 100 € i uz to se plaća Naknada za gubitak ključa koja je u visini cijene za izradu novog ključa službenog zastupnika automobila.

Što ako napravim prometni prekršaj, dobijem prometnu kaznu ili me se tereti za administrativnu naknadu?

Kazne i administrativne naknade koje proizlaze iz kršenja bilo kojeg Zakona o prometu u Republici Hrvatskoj tijekom razdoblja najma isključiva su odgovornost iznajmljivača vozila. Ako takva administrativna naknada nije prijavljena tvrtki na kraju razdoblja najma (ugovora), kazna će biti naplaćena iznajmljivaču.

Možete li isporučiti vozilo u moj hotel/apartman ili mjesto susreta?

Mi možemo isporučiti i pokupiti vozilo na bilo kojem mjestu u Hrvatskoj, uključujući luke, zračne luke i odabrane hotele. Sve što trebate učiniti jest odabrati uslugu dostave na zadnjem koraku procesa rezervacije i napisati vašu adresu u bilješki.

Jesu li u cijenu uključeni Hrvatski porezi?

Sve cijene i ponude objavljene na mreži uključuju 25% poreza na dodanu vrijednost (PDV).

Zamjena automobila u slučaju kvara ili nesreće?

U slučaju nesretnog slučaja ili nesreće, vaše vozilo će biti zamijenjeno s drugim vozilom iste ili veće kategorije vozila.

Mogu li voziti vozilo izvan Republike Hrvatske?

Izvan granica Republike Hrvatske bez dodatnih naknada možete putovati u: Italiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Sloveniju.
Napomena: Kosovo, Albanija, Bugarska i Rumunjska nisu uključene, molimo kontaktirajte nas za ovaj zahtjev.

Što je uključeno u cijenu?

1.Neograničena kilometraža
2.Lokalni porezi
3.Osiguranje (Osiguranje putnika u slučaju nezgode, Zaštita od sudara i štete, Zaštita od krađe)
4.Aerodromska taksa / Željeznička taksa
5.Taksa za državne ceste
6.24h Pomoć na cesti
7.PDV

Kako ću pronaći Vašu lokaciju?

Sve potrebne informacijama s detaljnim kartama, telefonskim brojevima i ostalim podatcima o lokaciji dobit ćete na potvrdnom e-mail-u.

Nisam dobio povrat sigurnosnog depozita?

Sigurnosni depozit biti će vraćen od 15 do 30 dana od dana autorizacije. Ako ne obratite se svojoj banci kako bi Vam oslobodili sredstva.

Kakvu vrstu goriva trebam koristiti u vozilu?

Informacije o gorivu bit će Vam naznačene na brojčaniku vozila u vrijeme preuzimanja vozila. Osim toga, vrsta goriva će biti napisana na spremniku goriva kao i u proizvođačevom vodiču vozila koji ćete naći u pretincu za rukavice.

Mogu li dobiti kopiju svog računa?

Da, naš djelatnik je dužan dostaviti Vam primjerak računa, ako ne, molimo podnesite prigovor na našoj stranici pod Opće upite i poslat ćemo Vam kopiju vašeg računa.

Moram li vratiti vozilo s punim spremnikom goriva?

Morat ćete vratiti vozilo s istom razinom goriva koje smo vam pružili, osim ako prethodno niste odabrali opciju Prethodno kupiti gorivo i vratiti prazan spremnik, a onda možete vozilo bez obzira na količinu goriva u njemu.

Što se događa u slučaju spora vezanog uz moj najam?

Kad god da se Vaš najam dogodio, možete zatražiti savjet od Odjela za odnose s korisnicima. Odjel za odnose s korisnicima možete kontaktirati izravno putem odjeljka na našoj web stranici.

Mogu li vratiti vozilo ako je Avax-ova poslovnica zatvorena?

Ako želite isporučiti vozilo izvan redovnog radnog vremena, trebate odabrati opciju Isporuka izvan radnog vremena u zadnjem koraku procesa rezervacije i molimo Vas da napišete bilješku o vremenu kada želite vratiti vozilo.

Mogu li otkazati online rezervaciju?

Da, možete otkazati rezervaciju tako da pošaljete novi zahtjev za otkazivanje rezervacije.

Prikupljate li podatke o kreditnoj kartici u procesu rezervacije?

Ne prikupljamo nikakve podatke o kreditnoj kartici. Sva plaćanja se vrše nakon što stignete i nakon što provjerite vozilo.

Kako mogu biti siguran da je vozilo rezervirano za mene?

Kada rezervirate vozilo na našoj web stranici, primit ćete info e-mail na čekanju. Nakon što provjerimo vaš zahtjev, poslat ćemo vam e-mail o poništenju ili potvrdi rezervacije sa svim pojedinostima. Imajte na umu da se e-mail može isporučiti u Vašu mapu bezvrijedne/neželjene pošte. Ako niste primili e-mail od nas, prvo provjerite te mape.

Hoćete li me djelatnik čekati ako mi let kasni?

Da, naš djelatnik će Vas čekati dok ne stignete. Važno: unesite broj leta tijekom postupka rezervacije.

Postoje li naknade za izmjenu pojedinosti o rezervaciji ili za otkazivanje rezervacije?

Ne, nema nikakvih troškova za otkazivanje ili izmjenu Vaših podataka o rezervaciji.

Hoće li moja kartica biti terećena prilikom rezervacije?

Nećemo teretiti Vašu kreditnu karticu i tražiti podatke o kreditnoj kartici tijekom procesa rezervacije. Sva plaćanja se vrše pri dolasku po vozila u poslovnicu.

Je li PDV uključen u cijenu?

Da sve cijene na mreži uključuju 25% PDV-a.

Mogu li zadržati vozilo dulje nego što sam planirao?

Da moguće je, ali za sve promjene rasporeda molimo Vas da nas kontaktirate putem e-mail-a ili telefona kako bismo dogovorili detalje. U nekoj situaciji s određenim vozilom možemo odbiti Vaš zahtjev.

Mogu li dobiti novac natrag ako se vozilo vratim prije kraja najma?

Ne, ne vršimo povrat novca za povratak vozila prije kraja najma. Možete zadržati vozilo sve dok ne završite s najmom.

Što znači "Susresti i pozdraviti se" znači?

"Susresti i pozdraviti se" znači da će Vas naš djelatnik dočekati na točki sastanka. Obično su to lokacije na kojima nemamo poslovnicu, te se na tim lokacijama s Vama susretnemo i isporučimo vozilo.

Trebam li platiti Aerodromsku taksu?

Ne, neće biti bilo kakvih dodatnih troškova ako iznajmite vozilo u bilo kojoj zračnoj luci u Hrvatskoj.

Pokriva li Osiguranje putnika u slučaju nezgode (PAI) sve troškove liječenja u slučaju nesreće?

Osiguranje putnika u slučaju nezgode osigurava iznajmljivača vozila, dodatnog vozača i sve putnike koji putuju s iznajmljivačem od ozljeda ili gubitka. Naknade se plaćaju pored bilo kojeg drugog osiguranja koji iznajmljivač ili putnici imaju. U sažetku pokriveni ste u slučaju smrti do 40000kn (približno 5000EUR) i u slučaju trajnog invaliditeta 8000kn (oko 1100EUR).

Što pokriva Zaštita od krađe vozila (TP)?

Osiguranje od krađe vozila pokriva samo krađu vozila.

Da li puna zaštita od sudara i štete - Super CDW (SCDW) pokriva sve troškove?

Puno kasko osiguranje uklanja dodatne troškove, ali ćete ipak morati platiti depozit u slučaju prometne nezgode ili prekršaja u prometu (oko 100 €).

Da li najam uključuje neku vrstu Osiguranja od odgovornosti trećih osoba (npr. Dodatno osiguranje od odgovornosti (ALI)) kako bi pokrila takva vrsta šteta?

Svi najmovi uključuje Osiguranje od odgovornosti trećih osoba, a Vaša obveza je u visini odbitnog iznosa prema tablicama osiguranja koje pruža Prizmic d.o.o.

U slučaju nezgode ili štete uzrokovane neosiguranim strankama, koju vrstu zaštite imam?

U slučaju nezgode ili oštećenja uzrokovanih neosiguranim osobama Vi ste u potpunosti zaštićeni i pokriveni; šteta će biti prijavljena osiguravajućem društvu koje se bave takvim pitanjima, ali Vi ste u potpunosti zaštićeni.

Što je sigurnosni depozit franšize?

Sigurnosni depozit franšize je iznos koji je blokiran na kreditnoj kartici klijenta kao jamstvo za preuzeto vozilo. Iznos depozita varira ovisno o kategoriji iznajmljenog automobila.

avax_cars_offer

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.